Wild

Ben je op zoek naar een lekkere wijn die past bij wild

Bekijk dan hier de wijnen die passen bij wildgerechten!

Wijnen bij wild gerechtenEr zijn veel soorten wild vlees. De beste wijncombinatie bij wild gevogelte staat bij het gevogelte advies! Dit omdat de smaken van gevogelte lichter is dan die van het overige wild zoals ree, hert, wildzwijn of haas. Mocht je eendenborst eten, dan kan je kiezen of je kiest voor de lichtere wijn die bij gevogelte past of een krachtigere wijn, die goed bij wild past.

Bij een hoofdgerecht met wild past een volle en verfijnde rode wijn of een krachtige en kruidige rode wijn omdat het gerecht van zichzelf al veel smaak heeft. Of je nu een lekkere achterbout, rug of vlees voor een ragout, een volle verfijnde wijn met een aardse smaak past goed bij de elegante en natuurlijke smaken van het wild vlees.

Het wild vlees bevat relatief weinig vet en veel eiwitten en ijzer. Hier past een wijn bij met een zekere stroefheid/tannine en een volle dikke smaak. Verwacht je dat het gerecht een stevige wijn kan gebruiken? Kies dan voor een krachtige en kruidige wijn, waarvan we er nu een geselecteerd hebben voor de Trendy Wijndrinker.

Hoofdgerechten met wild zijn bijvoorbeeld wildragout, hazenrug, reerug, herten rug, wild zwijn rug, wild zwijn bout, hertenbout, reebout, voorbout, biefstuk, kotelet, eendenborst. haas, fazant, korhoender, patrijs, wilde eend, konijn, gans.

Bekijk hieronder onze wijn suggesties bij heerlijke vleesgerechten:

Kllassieke wijntip: Bordeaux Pomerol

Avontuurlijke wijntip: Chianti 

Trendy wijntip: Australische Shiraz

Bekijk hier alle volle en verfijnde wijnen of krachtige en kruidige wijnen die passen bij wild als hoofdgerecht. Of lees meer over wijnen die passen bij de klassieke drinker, de avontuurlijke drinker en de trendy drinker!